Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Pedagogista-utbildning, Pedagogisk och kulturpedagogisk handledare i förskola och skola I

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: MVK651

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Kursen är en fortbildningskurs för yrkesverksamma pedagoger med syfte att utveckla kompetens som pedagogista. Begreppet pedagogista växte fram i regionen Emilia Romagna under 1970-talet och har på senare år fått betydelse för svensk förskola och grundskola. En pedagogista kan fungera som verksamhetsutvecklare, mentor, handledare och representant för den pedagogiska verksamheten och kan ha en roll som motsvarar delar av en verksamhetsledares pedagogiska ansvarsområden. I denna kurs inbegriper pedagogista-rollen även kulturpedagogisk handledning. En del av kursen har också en internationell anknytning genom samverkan med förskoledistrikt i Reggio Emilia i norra Italien. Kursen vänder sig till utbildade förskolelärare, fritidspedagoger och grundskollärare. Utbildningen består av föreläsningar, seminarier, lektioner, workshops, gruppstudier och självstudier utifrån teman som pedagogistans roll, dokumentation, handledning och verksamhetsutveckling, pedagogisk miljö och estetiska lärprocesser. Deltagarnas kommande handledarroll förbereds genom skrivandet av en reflekterande processdagbok. Kursen innehåller en högskoleförlagd (HFU) del och en del förlagd i praktisk yrkesverksamhet. En socialkonstruktionistisk kunskapssyn och sociokulturell ansats är centrala i kursen. Fokus ligger på pedagogisk dokumentation och processbaserade arbetsformer. Efter avklarad kurs MVK651 flyttas du upp till MVK652 Pedagogisk och kulturpedagogisk handledare i förskola och skola II vårterminen. Detta under förutsättning att utbildningsnämnden/SOL beviljar kursmedel.

Kursen går kvällstid, torsdagar kl 18.00 – 20.00

För mer information

http://www.hsm.gu.se/Utbildn...

Visa mer

Kursplan

MVK651

Studievägledning

För ytterligare information om kursen innehåll kontakta Tarja Karlsson Häikö, tarja.haikio@hsm.gu.se. Frågor om antagning och administrativa frågor besvaras på frikurs@hsm.gu.se eller av Utbildningsexpeditionen på tel. 031-786 40 20 (mån,tis och tor 10.00-12.30)

Kursen ges vid

Högskolan för scen och musik
Box 210
40530 Göteborg
Besöksadress: Fågelsången 1

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?