Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Pedagogistans yrkesfält i förskola och skola, fördjupningskurs

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: MVK653

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Kursen är en fortbildningskurs för yrkesverksamma pedagoger med syfte att utveckla fördjupad kompetens som pedagogista. Begreppet pedagogista växte fram i regionen Emilia Romagna under 1970-talet och har på senare år fått betydelse för svensk förskola och grundskola. En pedagogista kan fungera som verksamhetsutvecklare, mentor, handledare, kulturpedagogisk handledare och representant för den pedagogiska verksamheten och kan ha en roll som motsvarar delar av en verksamhetsledares pedagogiska ansvarsområden. Kursen vänder sig till utbildade förskolelärare, fritidspedagoger och grundskollärare. Kursen syftar till att den studerande skall utveckla fördjupade kunskaper för verksamhetsutveckling i de olika skolformerna. Kursen är i huvudsak en distansutbildning men består även av campusförlagda föreläsningar, seminarier, gruppstudier och självstudier på distans under handledning. Grupparbete i baslag och självstudier är en viktig del av kursen genom den reflektion och de pedagogiska diskussioner som förs där. Kursen består av två delkurser Styrdokument och vetenskapliga perspektiv och Praktikobservation och empirisk undersökning. I kursen ingår en fördjupande läskurs utifrån litteratur som studenten väljer ut i samverkan med lärare. I kursen ingår en praktik där studenten deltar i pedagogisk verksamhet främst genom observation och dokumentationsarbete. Utifrån praktiken och läskursen planerar och genomför studenten en självständig fältstudie med en systematiskt disponerad empirisk undersökning. Studenterna har här möjlighet att ta del av erfarenheter av pedagogiska handledare verksamma i Sverige, övriga Norden eller Italien.

Kostnader i samband med praktiken bekostas av studenten.

Kursen går torsdagar kl 18.00-20-00, kvartsfart över två terminer dvs läsåret 2014/2015.

För mer information

http://www.hsm.gu.se/Utbildn...

Visa mer

Kursplan

MVK653

Studievägledning

För ytterligare information om kursens innehåll kontakta Tarja Karlsson Häikiö tarja.haikio@hsm.gu.se Frågor om antagning och övriga administrativa frågor kontakta Adam Lindgren på frikurs@hsm.gu.se

Kursen ges vid

Högskolan för scen och musik
Box 210
40530 Göteborg
Besöksadress: Fågelsången 1

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?