Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Blåsare - tillsammans 1

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: MVK838
VT 2018
50% Dag
Göteborg
Period: 29 januari 2018 - 29 mars 2018
Kommentar: Kursen är inställd och kommer inte att ges vt 2018.
Inställd 2017-10-16

Om kursen

En kurs för blåsare med huvudinriktning Improvisation/Jazz eller Världsmusik/Folkmusik. Vi kommer att arbeta i grupp med specifika utmaningar som gäller för en blåsare i mindre och mellanstora ensembler. Tanken är att fokusera på blåsinstrumentets speciella kvaliteter och förutsättningar. Kursen är tänkt som en komplettering till de individuella lektionerna för studenter på högskolenivå med huvudinriktning Improvisation eller Världsmusik eller som fortbildning och inspiration för övriga musiker med liknande utbildning, erfarenhet eller kunskapsnivå.

Några centrala moment är;

  • ton-bildning med andningsteknik, projektion, intonation.
  • övningar i uppmärksamhet och närvaro med betoning på klang och tystnad.
  • improvisation utifrån olika musikaliska och rumsliga förutsättningar.
  • instrumentalspecifika tekniska moment.

Begränsningar och inspiration genom klang, skalor och rytmik. Rumsliga utmaningar där vi undersöker akustikens betydelse för spelet. Fria övningar i grupp varieras med master class

För mer information

http://www.hsm.gu.se/Utbildn...

Visa mer

Kursplan

MVK838

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Förutom grundläggande behörighet krävs särskild behörighet i form av 15 hp inom konstnärligt kandidatprogram i musik eller 15 hp inom lärarprogram med inriktning musik alternativt motsvarande kunskaper och färdigheter. Motsvarandebedömning baseras på dokumenterade meriter som bifogas ansökan.

Urval: Urvalet grundas på en intervju där de sökandes utbildningar, meriter och erfarenheter bedöms av en lärare som rangordnar de sökande utefter sin samlade bedömning och efter eventuell ensemblesammansättning.

Studievägledning

För ytterligare information om kursens innehåll kontakta Anders Hagberg anders.hagberg@hsm.gu.se Frågor om antagning och administrativa frågor skickas till frikurs@hsm.gu.se

Kursen ges vid

Högskolan för scen och musik
Box 210
40530 Göteborg
Besöksadress: Fågelsången 1

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?