Vokalmetodik, förberedande kurs i teoretisk och praktisk röstfysiologi - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vokalmetodik, förberedande kurs i teoretisk och praktisk röstfysiologi

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: MVK854
VT 2020
25% Dag
Göteborg
Period: 20 januari 2020 - 7 juni 2020
Stängd GU-23713

Om kursen

Kursen fokuserar på sångkroppens anatomi och funktioner. Undervisningen lägger stor vikt vid att den teoretiska kunskapen omsätts i praktiken genom gemensamma övningar. Kursen vänder sig i första hand till sångare, sånglärare och till studerande på Högskolan för scen och musik som har sång som huvudämne och som vill fortsätta läsa vokalmetodik.

Innehåll: Praktisk och teoretisk röstfysiologi kring kroppens andnings- och hållningsmuskulatur, struphuvudet och ansatsrörets uppbyggnad och funktion, registrering, ansatser och formantlära.

Vårterminen 2020 går kursen på tisdagseftermiddagar eller torsdagsförmiddagar.

För mer information

http://www.hsm.gu.se/Utbildn...

Visa mer

Kursplan

MVK854

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Särskild behörighet krävs i form av 15 hp inom musiklärarutbildning med sång som huvudämne eller motsvarande kunskaper. Motsvarandebedömning baseras på dokumenterade meriter som bifogas ansökan.

Urval: De sökande kommer att kallas till sång/instrumentalprov efter sista anmälningsdag. Urvalet grundas på resultatet av provet. I provet bedöms sångliga/instrumentala och konstnärliga färdigheter. De sökande rangordnas utifrån lärarens bedömning av färdighetsnivån.

Studievägledning

För ytterligare information om kursen innehåll kontakta Ingela Hellsten, ingela.hellsten@hsm.gu.se. Frågor om antagning och administrativa frågor besvaras på frikurs@hsm.gu.se eller av Utbildningsexpeditionen på tel. 031-786 40 20 (mån,tis och tor 10.00-12.30)

Kursen ges vid

Högskolan för scen och musik
Box 210
40530 Göteborg
Besöksadress: Fågelsången 1

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?