Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

El Sistema - musik som verktyg för social utveckling

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: MVK887

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Har du hört talas om El Sistema? Jobbar du i kulturskolan? Är du musiker eller musiklärare i annan verksamhet? Är du student? Är du intresserad av musik som verktyg för social hållbar utveckling? Då har vi kursen för dig! Kursen syftar till att ge en inblick i och förbereda för undervisningsformen El Sistema med utgångspunkt i den globala rörelsen med rötter i Venezuela. Kursen är den första delkursen i en serie om 3 st 7,5 hp kurser. El Sistema i Göteborg är central i kursen. Vi gör studiebesök i verksamheten och flera av El Sistemas lärare undervisar i kursen. I kursen kombineras musikaliskt praktiska moment med diskussioner om musikens roll i samhället. Du ingår i ensembler där du deltar aktivt. Stort utrymme ges åt gruppundervisningens möjligheter och utmaningar. En kurs i tiden helt enkelt.

 

För mer information

http://www.hsm.gu.se/Utbildn...

Visa mer

Kursplan

MVK887

Studievägledning

För ytterliggare information om kursens innehåll kontakta Malin Aghed malin@elsistema.se För information om antagning och administrativa frågor Adam Lindgren på frikurs@hsm.gu.se.

Kursen ges vid

Högskolan för scen och musik
Box 210
40530 Göteborg
Besöksadress: Fågelsången 1

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?