Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Musik som socialt verktyg i dagens kulturskola

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: MVK888

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Är du intresserad av musik som verktyg för social hållbar utveckling och är du aktivt utövande musiker eller musikpedagog? Vi reviderar kursen El Sistema - musik som verktyg för social utveckling och erbjuder nu Musik som socialt verktyg i dagens kulturskola , den första delkursen i en serie om 3 st 7,5 hp kurser. Kursen syftar till att ge inblick i och förbereda för undervisning i musik som socialt verktyg i kulturskolan och andra liknande lärmiljöer. Undervisningsmodellen El Sistema får stort utrymme, främst El Sistema i Göteborg och i Sverige, men med utgångspunkt i den globala rörelsen. Musikhandledning och den sydafrikanska modellen Star For Life, ges också utrymme. I kursen kombineras musikaliskt praktiska moment med diskussioner om musikens roll i samhället. Du ingår i ensembler där du deltar aktivt. Stort utrymme ges åt gruppundervisningens möjligheter. Du deltar i en musikfestival och medverkar i konserter. Om flertalet anmälda så önskar, ges kursen under utvalda heldagar och helger, för att underlätta möjligheten att bo på annan ort eller arbeta samtidigt.

För mer information

http://www.hsm.gu.se/Utbildn...

Visa mer

Kursplan

MVK888

Studievägledning

För ytterligare information om kursens innehåll kontakta Malin Aghed malin@elsistema.se För information om antagning och administrativa frågor Eva Blomgren eva.blomgren@hsm.gu.se

Kursen ges vid

Högskolan för scen och musik
Box 210
40530 Göteborg
Besöksadress: Fågelsången 1

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?