Praktisk musikdidaktik för åk 1-6 - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Praktisk musikdidaktik för åk 1-6

Grundnivå | 5 hp | Kurskod: MVKP04
Sommar
33% Dag
Göteborg
Period: 10 juni 2019 - 8 augusti 2019
Kommentar: Kursen är inställd och kommer inte att ges sommaren 2019 Observera att urvalet och förkunskapskravet blivit förtydligat gentemot tidigare utannonserat.
Inställd 2019-03-15

Om kursen

Denna sommarkurs vänder sig till dig som undervisar i musik i åk 1-6 och vill utveckla ditt musikaliska och musikpedagogiska kunnande. Kursen behandlar bl.a. att leda och instudera musik i klassrummet, musiklyssning och användning av digitala verktyg i musikundervisning. Upplägg: seminarier och workshops 10, 12 och 14 juni samt 8 augusti. Självstudier under juli månad.

För mer information

https://hsm.gu.se/Utbildning...

Visa mer

Kursplan

MVKP04

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Förskollärar- fritidspedagog- eller lärarexamen samt minst 1 års erfarenhet av undervisning i musik på grundskolan. Förmåga att ackompanjera på piano eller gitarr.Förmågan att ackompanjera på piano eller gitarr visar du genom att på video ackompanjera en sång som lämpar sig att sjunga med barn i åk 1-6 och som har minst tre ackord. Du ska spela låten i två versioner: först i en tonart och sedan i en annan tonart så vi ser att du kan anpassa tonarten till barns röstomfång. För hantering och bedömning av arbetsprover använder vi oss av en extern tjänst levererad av SlideRoom Technologies Inc. Genom att använda tjänsten samtycker du till att Göteborgs universitet får hantera de personuppgifter och det material som du lämnar via SlideRoom i syfte att bedöma din ansökan om utbildningsplats. Det material du laddar upp finns kvar hos SlideRoom tills du själv väljer att ta bort det från deras servrar. Här kan du registrera dig i SlideRoom och ladda upp dina arbetsprover. OBS! Endast arbetsprov inskickade till detta webbsystem accepteras. Var noga med att i god tid skicka in materialet för att undvika tekniska problem. Detta ansvar ligger helt på dig som sökande.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

För ytterligare information om kursen innehåll kontakta Per Johansson, per.johansson@hsm.gu.se. Frågor om antagning och administrativa frågor besvaras på frikurs@hsm.gu.se eller av Utbildningsexpeditionen på tel. 031-786 40 20 (mån, tis och tor 10.00-12.30)

Kursen ges vid

Högskolan för scen och musik
Box 210
40530 Göteborg
Besöksadress: Fågelsången 1

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?