Palliativ vård med fokus på symtomlindring - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Palliativ vård med fokus på symtomlindring

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: OM5240
HT 2020
25% Distans
Period: 31 augusti 2020 - 6 juni 2021
ANTAL FYSISKA TRÄFFAR: 5 av vilka 1 är obligatoriska.
Kommentar: Kursen är inställd och kommer inte att starta ht 2020.
Inställd 2020-04-15

Om kursen

Detta är en flervetenskaplig och tvärprofessionell kurs i palliativ vård med föreläsningar på plats i Göteborg och examinationsuppgifter som genomförs enskilt och diskuteras på Göteborgs universitets lärplattform (GUL). Med utgångspunkt i palliativ vårdfilosofi behandlar kursen olika aspekter på symtom och symtomlindring som är särskilt aktuella inom vård i livets slutskede, såsom bedömning och lindring med farmakologiska, medicinska, omvårdnads och komplementära metoder. Kursen behandlar också närståendes och teamets roller i symtomlindring, samt etiska och existentiella aspekter på symtom i livets slutskede. Du får förståelse för symtomlindring i livets slutskede för olika patientgrupper och i olika vård- och omsorgsformer. Kursen ger också möjlighet att enskilt och i grupp reflektera över symtomlindring i förhållande till patientens livshistoria, ålder, kön, etnicitet och patofysiologiska processer. Du får också tillfälle att kritiskt reflektera över erfarenhetsbaserad och evidensbaserad kunskap utifrån palliativ vårdfilosofi.

Visa mer

Kursplan

OM5240

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Yrkesexamen om 180 hp inom hälsovetenskapens huvudområden alternativt kandidatexamen inom samhällsvetenskap. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska 3/Svenska B och Engelska 6/Engelska A.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Institution

Institutionen för vårdvetenskap och hälsa
Box 457
40530 Göteborg
Besöksadress: Arvid Wallgrens backe hus 1 O 2

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?