Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Utredning och behandlingsplanering vid missbruk och beroende

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: PC2135
VT 2018
50% Kväll
Göteborg
Period: 15 januari 2018 - 3 juni 2018
Stängd GU-27356

Om kursen

Kursen vänder sig till dig som kommer att arbeta eller redan arbetar med alkohol- och narkotikaproblematik. Du får under kursen grundläggande kunskaper i kunskapsbaserad praktik, metoder och tekniker för utredning, bedömning och planering av behandling och insatser. Vidare ges en orientering i evidensbaserade insatser vid missbruk och beroende. För studiegångar, se vår hemsida: www.psy.gu.se gå till Utbildning på grundnivå och avancerad nivå och klicka på Fristående kurser och eller kontakta institutionens studievägledare.

För mer information

http://psy.gu.se/utbildning/...

Visa mer

Kursplan

PC2135

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För tillträde till kursen krävs akademisk examen från en utbildning med inriktning mot vård eller behandling (t ex psykolog-, socionom-, sjuksköterske-, eller läkarexamen) om minst 180 hp, eller filosofie kandidatexamen, varav minst 60 hp är i psykologi eller socialt arbete, eller motsvarande kunskaper med minst två års yrkesverksamhet inom missbruks- och beroendevården. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5.

Urval: Högskolepoäng utan maxgräns

Studievägledning

Kristina Ahlström, tel 031-786 1670. E-post: kristina.ahlstrom@psy.gu.se

Kursen ges vid

Psykologiska institutionen
Box 500
40530 Göteborg
Besöksadress: Haraldsgatan 1

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?