Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Missbrukspsykologi 2

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: PC2228
VT 2018
50% Kväll
Göteborg
Period: 15 januari 2018 - 3 juni 2018
Stängd GU-27355

Om kursen

Kursen vänder sig till dig som kommer att arbeta eller redan arbetar med missbruksproblematik. Med utgångspunkt från Missbrukspsykologi 1 ger kursen dig fördjupad kunskap om alkohol och narkotika, med särskild fokus på prevention och riskbruk samt psykiatrisk samsjuklighet. Kursen avslutas med ett mindre självständig arbete i missbrukspsykologi som syftar till att du ska få en kunskapsfördjupning och praktisk tillämpning av dina kunskaper. För studiegångar, se vår hemsida: www.psy.gu.se, gå till Utbildning och klicka på Fristående kurser och/eller kontakta institutionens studievägledare.

För mer information

http://psy.gu.se/utbildning/...

Visa mer

Kursplan

PC2228

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För tillträde till kursen krävs akademisk yrkesutbildning om minst 180 hp från en utbildning med inriktning mot vård/behandling (t ex psykolog-, läkare-, sjuksköterske- eller socionomexamen), eller filosofie kandidatexamen, varav minst 60 hp är i psykologi eller socialt arbete, eller motsvarande kunskaper och med minst två års yrkesverksamhet inom missbruks- och beroendevården samt Missbrukspsykologi 1 eller motsvarande. Språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5.

Urval: Högskolepoäng utan maxgräns

Studievägledning

Kristina Ahlström, tel 031-786 1670. E-post: kristina.ahlstrom@psy.gu.se

Kursen ges vid

Psykologiska institutionen
Box 500
40530 Göteborg
Besöksadress: Haraldsgatan 1

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?