Personcentrering inom hälso- och sjukvård samt omsorg - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Personcentrering inom hälso- och sjukvård samt omsorg

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: PCV020 | Hållbarhetsrelaterad

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

KURSEN ÄR INSTÄLLD HÖSTEN 2019

Kursen behandlar personcentreringens sammanhang, dess förutsättningar och filosofiska grunder, och belyser förutsättningar för och tillämpning av personcentreringens viktiga antaganden om en person och dennes resurser och förmågor, personliga hälsoplaner och partnerskap. Personcentreringens vardagsnära praktik och dilemman i relation till institutionella villkor, ansvars- och arbetsfördelning mellan vårdens olika yrkesinriktningar diskuteras. Personalens ansvar för bemötande, dokumentation, planering, och uppföljning behandlas likväl som deras roll som ledare för ett förändrat förhållningssätt inom hälso- och sjukvård samt omsorg.

Kursplan

PCV020

Studievägledning

Institution

Institutionen för vårdvetenskap och hälsa
Box 457
40530 Göteborg
Besöksadress: Arvid Wallgrens backe hus 1 O 2


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?