Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Bedömning av kunskap och kompetens

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: PDA048
HT 2018
50% Kväll
Göteborg
Period: 3 september 2018 - 20 januari 2019
Öppnar 15 mars GU-19451

Om kursen

Bedömning syftar till att stödja och utvärdera lärandet så att det fördjupas. Bedömningar kan vara av olika slag och med skilda syften och metoder. Ett syfte är att stödja och utvärdera lärandet så att det fördjupas och utvecklas. Innehållet är organiserat i fyra områden: Villkor, ramar och förutsättningar - Grundläggande frågeställningar och begrepp - bedömningsformer och betygsättning - Dokumentation och kommunikation. Innehållet relateras till det aktuella forskningsläget och vänder sig till personer verksamma inom skol- och utbildningsområdet som hanterar bedömningar av skilda slag. Kursen ges även som valbar kurs inom Masterprogrammet i utbildningsledarskap.

För mer information

http://www.ips.gu.se/villstu...

Visa mer

Kursplan

PDA048

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Kandidatexamen med 180 hp inom huvudområdet, alternativt lärarexamen med minst 180 hp, eller motsvarande kunskaper. Även annan examen med 180 hp på grundnivå kan efter särskild prövning ge behörighet om examensarbetet varit inriktat mot huvudområde pedagogik, specialpedagogik eller ämnesdidaktik. För programstudenter i utbildningsledarskap krävs genomgången introduktionskurs MLE100. Ansökan om särskild prövning görs genom att ifylld blankett om reell kompetens tillsammans med examensarbetet ska laddas upp på Mina sidor på antagning.se.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Mikael Nilsson, Tel: 031-786 2276, E-post: mikael.nilsson2@ped.gu.se

Kursen ges vid

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik
Box 300
40530 Göteborg
Besöksadress: Västra Hamngatan 25

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?