Kvalitet och utvärdering inom utbildning - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Just nu har vi ett tekniskt problem som gör att det felaktigt står att vissa utbildningar inte startar detta läsår. Aktuell information finns på institutionens webb, se länk under utbildningsbeskrivningen.
Torsdag 25 oktober 11:54

Kvalitet och utvärdering inom utbildning

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: PDA106
HT 2018
50% Eftermiddag
Göteborg
Period: 3 september 2018 - 20 januari 2019
Stängd GU-19453
HT 2019
50% Eftermiddag
Göteborg
Period: 2 september 2019 - 19 januari 2020
Öppnar 15 mars GU-19556

Om kursen

Utvärdering har under senare årtionden kommit att bli alltmer framträdande som styrmedel för olika verksamheter. Såväl intern utvärdering, via exempelvis självskattning som extern utvärdering, utförd av t ex Skolinspektionen eller huvudmannen utgör frekventa inslag inom utbildningsväsendet. Det gäller för den enskilde och för verksamheten att kunna förhålla sig till, och bedöma kvalitén på, de skilda modeller för kvalitetssäkring man kommer i kontakt med. Kursen behandlar utvärderings- och kvalitetsarbetets roll i utbildningssystemets ideologi, organisation och verksamhet. Utvärderings- och kvalitetsfrågornas historiska och samhälleliga sammanhang analyseras. Ett internationellt perspektiv på utvärdering som fenomen anläggs. Under kursen granskas olika former av utvärdering och kvalitetsgranskning som verktyg för verksamhetsutveckling. Kursen vänder sig till den som vill utveckla kunskaper och färdigheter när det gäller teorier, modeller och undersökningsmetoder för utvärdering och kvalitetsgranskning. Kursen ges även som valbar kurs inom Masterprogram i utbildningsledarskap.

För mer information

http://www.ips.gu.se/villstu...

Visa mer

Kursplan

PDA106

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För tillträde till kursen krävs filosofie kandidatexamen med 180 hp inom huvudområdet pedagogik, pedagogik och didaktik eller lärarexamen med minst 180 hp, eller motsvarande kunskaper. Även examen med 180 hp på grundnivå kan efter särskild prövning ge behörighet om examensarbetet varit inriktat mot utbildningsvetenskapliga frågeställningar. För programstudenter i Masterprogrammet krävs också genomgången introduktionskurs i Utbildningsledarskap (MLE100), 15 hp. Ansökan om särskild prövning görs genom att ifylld blankett om reell kompetens tillsammans med examensarbetet ska laddas upp på Mina sidor på antagning.se.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Mikael Nilsson, Tel: 031-786 2276, E-post: mikael.nilsson2@ped.gu.se

Kursen ges vid

Institutionen för pedagogik och specialpedagogik
Box 300
40530 Göteborg
Besöksadress: Västra Hamngatan 25

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2018-10-25
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?