Historiografi, exkursionspedagogik och förintelsens minnesplatser - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Historiografi, exkursionspedagogik och förintelsens minnesplatser

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: PDG692 | Hållbarhetsrelaterad

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Kursen behandlar historiografiskt arbete kring Förintelsens minnesplatser. En av utgångspunkterna i kursen är att skapa historiografiska redskap för att kunna öka barns och ungas medvetenhet och förståelse av historien och av sin egen samtid då det handlar om att möta rasistiska, antisemitiska och historierevisionistiska uttryck. Centralt i kursen är också att kritiskt studera frågor som rör demokrati, tolerans, antisemitism, extremism och rasism. Kursen berör även kulturteoretiskt perspektiv på jiddischkulturens närvaro och frånvaro i Europa.

Kursen ges som uppdragskurs. För mer information kontakta institutionen.

Kursplan

PDG692

Studievägledning

Lena Wendt, Tel: 031-786 2167. E-post lena.wendt@gu.se. Besöksadress: Pedagogen hus B, plan 2. Läroverksgatan 15, Göteborg.

Institution

Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande
Box 300
40530 Göteborg
Besöksadress: Läroverksgatan 15


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?