Psykologiska och psykosociala insatser vid riskbruk och beroende - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Psykologiska och psykosociala insatser vid riskbruk och beroende

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: PX2107

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Substansriskbruk och substansberoende är ett utbrett problem i samhället och något som försämrar personens förmåga att fungera på olika arenor i livet.

Den här kursen ger en översikt av de psykologiska och psykosociala behandlingsmöjligheter som idag används kliniskt och som rekommenderas i riktlinjer och forskning. Syftet är att du ska få möjlighet att nyansera och bredda dina kunskaper om tillgängliga behandlingsmöjligheter, samt att fördjupa dina kunskaper om hur de kan individanpassas vid exempelvis olika allvarsgrader av substansberoende och vid olika typer av psykiatrisk samsjuklighet.

Vi diskuterar olika tillvägagångssätt för utredning, bedömning och behandlingsplanering, samt går igenom psykologiska teorier om beteendeförändring och motivation, både ur ett forskningsperspektiv och ur ett kliniknära perspektiv.

Du kommer även att under handledning få fördjupa dig i forskning om ett delområde som du är särskilt intresserade av.

Kursen riktar sig både till dig som är kliniskt verksam psykolog eller socionom och som vill fördjupa dina kunskaper, liksom till dig som är student på master- eller magisternivå och som vill lära dig mer om området.

För mer information

https://psy.gu.se/utbildning...

Visa mer

Kursplan

PX2107

Studievägledning

Elin Carlfalk, tel 031-786 6766. E-post: elin.carlfalk@psy.gu.se.

Institution

Psykologiska institutionen
Box 500
40530 Göteborg
Besöksadress: Haraldsgatan 1

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?