Ledarskap - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Ledarskap

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: PX2155
HT 2020
50% Kväll
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 17 januari 2021
Stängd GU-17367

Om kursen

Kunskapsområdet chef- och ledarskap är omfattande och mångvetenskapligt. På den här kursen behandlar vi ett antal etablerade begrepp och modeller som huvudsakligen utgår från en psykologisk kunskapsbas. Vi diskuterar bland annat hur personlighet, ledarstil, roll och makthantering samvarierar med ett effektivt, kreativt respektive hälsosamt chef- och ledarskap. Andra områden som berörs är utveckling av ledningsgrupper och ledarens roll att motivera, kommunicera, styra och förändra organisationer.

Kursen vänder sig till dig som är intresserad av att få en fördjupad förståelse av chef- och ledarskap och vill veta mer om centrala forskningsområden utifrån ett psykologiskt perspektiv. Kursen ger dig en fördjupad förståelse kring aktuella och centrala begrepp och modeller inom chef- och ledarskapsforskningen. Är du nu verksam som ledare ger kursen dig kunskaper som kan vara användbara i din arbetssituation. 

För mer information

https://psy.gu.se/utbildning...

Visa mer

Kursplan

PX2155

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För tillträde till kursen krävs högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng, varav minst 15 högskolepoäng i forskningsmetod och minst 60 högskolepoäng i ämnet psykologi. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska B/Engelska 6.  

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Elin Carlfalk, tel 031-786 6766. E-post: elin.carlfalk@psy.gu.se

Institution

Psykologiska institutionen
Box 500
40530 Göteborg
Besöksadress: Haraldsgatan 1

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?