Socialantropologi: metod och examensarbete - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Socialantropologi: metod och examensarbete

Grundnivå | 30 hp | Kurskod: SA152
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 17 januari 2021

Om kursen

Socialantropologisk kunskap bildas genom specifika metoder. Fältarbete, deltagande observation och etnografi är centrala för socialantropologisk analys och vilar på vetenskapsteoretiska grunder för hur problemformulering, teori, metod, empiri och analys hänger ihop inom ämnet. I den första kursen i kurspaketet får du lära dig att ställa socialantropologiska frågor om vardagen och världen, och att sedan använda olika metoder för att inhämta material och för att diskutera möjliga svar. I den andra kursen använder du de färdigheter du tillägnat dig tidigare i utbildningen och utvecklar din förmåga att planera och genomföra ett eget vetenskapligt arbete. Du fördjupar dig i ett avgränsat problem som du undersöker med hjälp av antropologiska teorier och metoder. Resultatet av din undersökning redovisar du i en uppsats som du lägger fram och försvarar på ett seminarium. Uppsatsen kan antingen grunda sig på en egen fältstudie eller vara baserad på sekundäranalys av litteratur. Paketet omfattar kurserna SA1311 Socialantropologi: metodkurs och SA1511 Socialantropologi: examensarbete.

För mer information

http://www.globalstudies.gu....

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Godkänt resultat i kärnkurser om sammanlagt 30 hp i Socialantropologi, godkänt resultat i fördjupningskurser om sammanlagt 30 hp i Socialantropologi.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

För generell studievägledning: https://studentportal.gu.se/minastudier/globalstudies/studievagledning

För information om kurserna: student@globalstudies.gu.se

Institution

Institutionen för globala studier
Box 700
40530 Göteborg
Besöksadress: Konstepidemins väg 2

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?