Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Applied Statistical Analysis

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: SF2321
HT 2018
100% Dag
Göteborg
Period: 7 november 2018 - 20 januari 2019
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska
Öppnar 15 mars GU-17850

Om kursen

Kursen vänder sig till till dig som söker efter en omfattande förståelse av tillämpningen av olika avancerade statistiska metoder, framförallt olika regressionstekniker, inom samhällsvetenskaplig forskning och för offentliga och kommersiella analysrapporter. Det övergripande syftet är att lära ut teoribaserad empirisk analys genom regressionsanalys. En viktig del av kursen är också att lära sig använda dataprogram för statistisk analys (till exempel Stata och/eller SPSS, R). Kursen inleds med en introduktion till statistikprogrammet tillsammans med en rekapitulering av mer grundläggande statistiska analysmetoder. Kursens kärna består sedan av två olika delar. I den första delen är undervisningen arrangerad i workshops. Varje workshop är vanligen fokuserad på en statistisk analysmetod och består av föreläsningar, lärarledda datasalsövningar samt en inlämningsuppgift. Du kommer att lära dig de mest vanligt förekommande regressionsteknikerna som linjär regression, kategorisk regression, flernivåregression och tidsserieregression. Den andra delen av kursen tillägnas ett självständigt forskningsarbete i vilket du tillämpar teoribaserad empirisk analys med hjälp av statistiska analysmetoder på ett självständigt valt forskningsproblem och datamaterial. Kursen är förberedande för masteruppsatsarbetet. Efter genomgången kurs kommer du att kunna tillämpa samhällsvetenskapliga förklaringsmodeller på olika typer av datamaterial med olika regressionstekniker.

För mer information

http://pol.gu.se/english/edu...

Visa mer

Kursplan

SF2321

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För att vara behörig till kursen krävs godkänd kurs i samhällsvetenskapliga forskningsmetoder på grundnivå, eller motsvarande omfattande minst 15 hp, samt godkänd kärnkurs om 15 hp på avancerad nivå inom det samhällsvetenskapliga utbildningsområdet eller motsvarande.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Student counsellor, +46 31 786 1189, studentcounselling@pol.gu.se

Kursen ges vid

Statsvetenskapliga institutionen
Box 711
40530 Göteborg
Besöksadress: Sprängkullsgatan 19

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?