Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Drömarbete för konstnärer - Embodied Imagination

Grundnivå | 4 hp | Kurskod: SG9150
Sommar
100%
Göteborg
Period: 1 augusti 2017 - 21 augusti 2017
Stängd GU-33720

Om kursen

Hur kan våra drömmar om natten bidra till att öka vår konstnärliga kreativitet? Hur kan arbetet med riktade drömmar lösa upp skapandet när det knutit sig och vi inte kan komma vidare? Kursen Drömarbete för konstnärer – Embodied Imagination, som ges på grundnivå, vänder sig till dig som är konstnär inom alla olika konstarter eller studerar till konstnär. Om du är inne i ett arbete som du vill utveckla, fördjupa eller förlösa är detta en kurs för dig. Du ska befinna dig i ett skapande – ju konkretare desto bättre – som du vill gå vidare med genom att använda en metod som kallas Embodied Imagination. Du ska vara öppen för att pröva ett kraftfullt och fascinerande sätt att berika skapandet och stärka det konstnärliga självförtroendet. Genom att använda Embodied Imagination-metoden förankras och tydliggörs de inre bilder som kommer till dig innan och efter en riktad dröm – en dröm inriktad mot det specifika som du vill undersöka och fördjupa dig i genom arbetet under kursen. Syftet är att stärka tilliten till föreställningsvärlden och den egna föreställningsförmågan. Metoden Embodied Imagination har arbetats fram av Robert Bosnak, jungiansk drömterapeut och författare. Information om både Bosnak och Embodied Imagination finns att få på internet.

Lärare och kursledare är Ingrid Blidberg och Per Nordin. Båda har genomgått en treårig utbildning i USA för att kunna arbeta med metoden Embodied Imagination. I juni 2016 fick de certifikat och blev Embodiment Practitioners. Ingrid Blidberg är teaterproducent och dokumentärfilmare och har introducerat Embodied Imagination i Sverige. Hennes masterprojekt, som avslutades 2010 med uppsatsen Slow down - på jakt efter fantasins källa, handlade om hur Embodied Imagination kan användas i teaterarbete. Hon har även varit verksam som dramatiker och regissör. Per Nordin är lektor i scenisk gestaltning vid Högskolan för scen och musik, HSM, Göteborgs universitet. Han har, förutom lärare på HSM, varit verksam som regissör, dramatiker, översättare och skådespelare.

I kursen ingår specifika övningar enligt ovan nämnda metod, föreläsningar, egen och gemensam reflektion och litteraturläsning.

Kursen kommer att ges med start vid lunchtid den 7/8 2017 och avslutas vid lunchtid den 13/8. Innan dessa dagar kommer du att få artiklar och utdrag från böcker att läsa. Efter kursveckan ska du lämna in en skriftlig reflektion kring det arbete vi gjort under veckan. Vi arbetar, bor och äter på Sven Lovén Centrum för marin infrastruktur. Centrumet tillhör Göteborgs universitet och ligger på Tjärnö, söder om Strömstad, i Bohuslän. Se www.loven.gu.se Kostnaden för boende och mat, som du står för själv, är max 2700 kr. Du bekostar själv resan till och från Tjärnö. Du kan åka tåg och buss dit om du inte har egen bil.

 

För mer information

http://utbildning.gu.se/kurs...

Visa mer

Kursplan

SG9150

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Förutom grundläggande behörighet krävs särskild behörighet i form av 15 hp inom konstnärligt kandidatprogram eller 15 hp inom lärarprogram med inriktning musik, teater, dans eller bild alternativt motsvarande kunskaper och färdigheter. Motsvarandebedömning baseras på dokumenterade meriter som bifogas ansökan.

Urval: Urvalet grundas på en intervju där de sökandes utbildningar, meriter och erfarenheter bedöms av en lärare som rangordnar de sökande utefter sin samlade bedömning.

Studievägledning

För mer information om kursens innehåll och organisation kontakta kursledare Per Nordin på per.nordin@hsm.gu.se

Frågor om behörighet och antagning ställs till frikurs@hsm.gu.se eller på telefon till Utbildningsexpeditionen 031-786 40 20 (må, ti och to 10.00-12.00)

Kursen ges vid

Högskolan för scen och musik
Box 210
40530 Göteborg
Besöksadress: Fågelsången 1

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?