Slöjden i samhället - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Slöjden i samhället

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: SLF80G
VT 2019
25% Distans
Period: 21 januari 2019 - 9 juni 2019
ANTAL FYSISKA TRÄFFAR: 3 av vilka 3 är obligatoriska.
Kommentar: Observera att förkunskapskrav och urval är justerat mot tidigare utannonserat
Stängd GU-25023

Om kursen

Kursen vänder sig till dig som har påbörjat studierna till ämneslärare i slöjd, har pågående anställning som slöjdlärare i grundskolan eller har lärarexamen. Kursen har som syfte att ge dig kunskap och förståelse för slöjd i det offentliga rummet och slöjds betydelse för individen och samhället, såväl historiskt som i nutid. Kursen behandlar olika slöjdformer som t.ex. hemslöjd, konstslöjd och kravallslöjd samt olika miljöer där slöjd förekommer. I kursen anläggs ett ämnesdidaktiskt perspektiv på undervisning om slöjden i samhället. Under kursen genomförs också slöjdarbeten där fokus ligger på kopplingen till kunskapsområdet "Slöjden och samhället" i grundskolans kursplan.

Kursen omfattar 7,5 högskolepoäng och ges på kvartsfart distans och du kan räkna med ca 3 fysiska obligatoriska träffar dagtid per termin.

Observera att kursen inte med automatik leder till behörighet som slöjdlärare.

För mer information

http://hdk.gu.se/sv/utbildni...

Visa mer

Kursplan

SLF80G

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Behörig till kursen är sökande med grundläggande behörighet för högskolestudier. Dessutom krävs lärarexamen eller pågående lärarutbildning med inriktning mot slöjdämnet, alternativt pågående anställning som slöjdlärare i grundskolan. Pågående anställning som slöjdlärare i grundskolan ska styrkas med aktuellt intyg från arbetsgivare där anställningstid framgår.

Urval: Platserna fördelas mellan tre grupper, sökande med lärarexamen, sökande med pågående lärarutbildning med inriktning mot slöjdämnet och sökande med pågående anställning som slöjdlärare i grundskolan. Urvalet grundas på högskolepoäng (max 225) alternativt anställningstid som slöjdlärare i grundskolan. Anställning som slöjdlärare i grundskolan ska styrkas med intyg från arbetsgivare där anställningstid framgår. Du laddar upp ditt intyg på antagning.se. Där hittar du även mer information om hur ett arbetsintyg ska vara utformat.

Studievägledning

Lena Collin
Kontaktformulär
031 - 786 1107
Kristinelundsgatan 6-8

Kursen ges vid

HDK - Högskolan för design och konsthantverk
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6 - 8

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?