Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Andraspråksinlärning 1

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: SSA251
HT 2018
50% Distans
Göteborg
Period: 3 september 2018 - 6 november 2018
Öppnar 15 mars GU-15553

Om kursen

Samhället blir i takt med ökad globalisering alltmer flerspråkigt. De flesta människor i Sverige är flerspråkiga, kommer i kontakt med flerspråkiga människor eller påverkas av den flerspråkiga situationen Vill du fördjupa dina kunskaper i ämnet? Sök en kurs på avancerad nivå i svenska som andraspråk och fördjupa dina kunskaper om frågor av stor betydelse för samhällsutvecklingen. Avlagd magisterexamen ger dessutom behörighet att söka till forskarutbildning i svenska som andraspråk.

Den här kursen på avancerad nivå vänder sig till dig som vill lära dig mer om hur ett andraspråk lärs in. Kursen presenterar termer och begrepp för att beskriva och analysera olika aspekter av andraspråkstillägnande och andraspråksinlärning, bl.a. åldersbegränsningar och individuella skillnader.

Fortsatta studier

Andraspråksinlärning 2

Kursplan

SSA251

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Kandidatexamen med svenska som andraspråk, svenska språket eller nordiska språk eller annat språkvetenskapligt ämne som huvudområde, eller motsvarande kunskaper. Därutöver krävs språkkunskaper motsvarande Svenska/Svenska som andraspråk B eller Svenska/Svenska som andraspråk 3 och Engelska A/ engelska 5.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

http://www.svenska.gu.se/utbildning/student/studievagledning/

Kursen ges vid

Institutionen för svenska språket
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?