Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Andraspråksinlärning 2

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: SSA252
HT 2018
50% Distans
Göteborg
Period: 7 november 2018 - 20 januari 2019
Öppnar 15 mars GU-15554

Om kursen

Samhället blir i takt med ökad globalisering alltmer flerspråkigt. De flesta människor i Sverige är flerspråkiga, kommer i kontakt med flerspråkiga människor eller påverkas av den flerspråkiga situationen. Vill du fördjupa dina kunskaper i ämnet? Sök en kurs på avancerad nivå i svenska som andraspråk och fördjupa dina kunskaper om frågor av stor betydelse för samhällsutvecklingen. Avlagd magisterexamen ger dessutom behörighet att söka till forskarutbildning i svenska som andraspråk.

Den här kursen bygger vidare på kursen Andraspråksinlärning I. Begrepp och termer från Andraspråksinlärning I och sätts i relation till olika språkvetenskapliga teoribildningar. Kursen omfattar biologiska, kognitiva och sociokulturella perspektiv på andraspråksinlärning.

Kursplan

SSA252

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Godkänt resultat på kursen Andraspråksinlärning I (SSA251). Kandidatexamen med svenska som andraspråk, svenska språket eller nordiska språk eller annat språkvetenskapligt ämne som huvudområde, eller motsvarande kunskaper. Därutöver krävs språkkunskaper motsvarande Svenska/Svenska som andraspråk B eller Svenska/Svenska som andraspråk 3 och Engelska A/Engelska 5.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

http://svenska.gu.se/utbildning/student/studievagledning

Kursen ges vid

Institutionen för svenska språket
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?