Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Retorik, grundkurs

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: SV1130

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Retorik är den urgamla konsten att övertyga. Men hur ska man egentligen arbeta med innehållet, med sin röst och med sin kropp för att få dagens åhörare att lyssna? Och hur genomskådar man sin debattmotståndares argument? 


Oavsett om det rör sig om en presentation, ett tal, en text eller ett samtal mellan fyra ögon är retorik ett användbart och kraftfullt verktyg. På grundkursen i retorik får du lära dig att behärska de retoriska verktygen genom teoretiskt förankrade analyser av tal och skrift. Du får också en rejäl dos praktisk träning i konsten att tala övertygande i olika situationer.
Välkommen till oss på institutionen för svenska språket!

 

Leder till

Den här kursen vänder sig till dig som i din framtida yrkesverksamhet kommer att ha det talade ordet som ett viktigt arbetsredskap. Till denna kategori räknas exempelvis lärare, personalvetare, säljare, kommunikatörer och projektledare, dvs yrken där skicklighet i muntlig framställning är en nyckelegenskap. Även du som siktar på anställning inom vårdsektor och organisationsväsende kan ha enorm nytta av en retorikkurs.

 

Fortsatta studier
Du kan med fördel kombinera grundkursen i retorik med vidare studier i svenska språket eller gå någon av våra skrivakurser (halvfart, SV1140, eller helfart, SV1170).
 

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet. Kursen vänder sig till dig som redan skriver och talar svenska obehindrat. Är du osäker på vad detta innebär kan du kontakta institutionens studievägledare.

För mer information

http://gul.gu.se/public/cour...

Visa mer

Kursplan

SV1130

Studievägledning

http://www.svenska.gu.se/utbildning/student/studievagledning/

Kursen ges vid

Institutionen för svenska språket
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?