Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Lexikografi

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: SV2112

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Inom lexikografin studerar man hur ordförrådet organiseras och systematiseras i ordboksform. I den här kursen får du bekanta dig med lexikografins grunder med utgångspunkt i främst enspråkiga men också tvåspråkiga ordböcker. Vi behandlar bl.a. vilka sorters ordböcker det finns, hur man väljer ut de ord som tas upp i en ordbok och olika typer av betydelsebeskrivningar.

 

Leder till
Kurserna på avancerad nivå ger behörighet för vidare studier i ämnet, men vänder sig även till dig som i din framtida yrkesverksamhet kommer att ha det talade eller skrivna ordet som det viktigaste arbetsredskapet. Till denna kategori räknas exempelvis journalister, informatörer, kreatörer, förlagsredaktörer, tolkar och översättare. Även du som siktar på anställning inom administration och organisationsväsende kan med fördel bygga ut din grundexamen med svenska.

 

Fortsatta studier
Magisterexamen i svenska språket ger behörighet till utbildning på forskarnivå i svenska språket/nordiska språk.

 

Förkunskaper
Kandidatexamen eller motsvarande. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3, Svenska som andraspråk B/Svenska som andraspråk 3, Eng A/Eng 6.

Visa mer

Kursplan

SV2112

Studievägledning

Studievägledning: http://www.svenska.gu.se/utbildning/student/studievagledning/

Kursen ges vid

Institutionen för svenska språket
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?