Socialt arbete och åldrande - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Socialt arbete och åldrande

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: SW2241

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Innehåll

Kursen tar avstamp i äldreomsorgens förändrade landskap i Sverige med en ökande äldrebefolkning och marknadisering av tjänster. Parallellt växer kraven på att verksamheter ska bidra till ett socialt hållbart samhälle. 

Centralt för kursen är att tillämpa kritiska perspektiv på äldres välfärd – dels på en övergripande nivå men också på en konkret verksamhetsnivå. Vilka faktorer inverkar på utformning och utfall av olika insatser? Utifrån forskningsbaserad kunskap kommer du att erbjudas flera sätt att tänka kring utmaningar inom äldreomsorgen och utveckla din förmåga till omvärldsanalys.

Kursen fokuserar genomgående hur sociala maktdimensioner som ålder, genus, klass och etnicitet inverkar på äldres livsvillkor och på det sociala arbetet med äldre människor. Dessutom erbjuder kursen fördjupad kunskap om informell och formell omsorg om äldre, välfärdsstatens transfereringar och subjektiva upplevelser av att ge och ta emot äldreomsorg.

Målgrupp

Kursen riktar sig främst till dig som arbetar med planerings- och utvecklingsfrågor inom äldreomsorgen och vill fördjupa din kunskap inom området och få nya perspektiv som bidrar till verksamhetens utveckling.

För mer information

http://www.socwork.gu.se

Visa mer

Kursplan

SW2241

Studievägledning

Tina Bergendahl
Kontaktformulär
031 - 786 5778
Sprängkullsgatan 25

Kursen ges vid

Institutionen för socialt arbete
Box 720
40530 Göteborg
Besöksadress: Sprängkullsgatan 25

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?