Socialt arbete och fattigdom - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Socialt arbete och fattigdom

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: SW2242

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Innehåll

Kursen tar avstamp i att vi idag ser ökade inkomstskillnader på både nationell och global nivå. När klyftan mellan rika och fattiga ökar märks konsekvenser bland annat i form av ökad ojämlikhet, segregation och fattigdom.

Under kursen presenteras teoretiska modeller som bidrar till att förklara fattigdomens karaktär och orsaker, både ur ett historiskt- och nutidsperspektiv. Fattigdom studeras såväl på samhällsnivå som individnivå för att du ska utveckla en fördjupad förståelse för fattigdomens konsekvenser för individer och grupper. Du kommer att ta dig an fattigdom som ett mångdimensionellt problem för att kunna genomföra analyser av samtida konsekvenser. Under kursen diskuteras också utfall av samhälleliga insatser som t.ex. försörjningsstöd och bostadsbidrag. Vilken funktion fyller insatserna i relation till exempelvis skolresultat, trångboddhet och ohälsa? Frågorna blir förmån för diskussion och erfarenhetsutbyte mellan kursdeltagarna.

Målgrupp
Kursen riktar sig till dig som är intresserad av samhälls-och utvecklingsfrågor och kanske arbetar inom socialt arbete, äldreomsorg, offentlig förvaltning, vårdsektorn eller andra människobehandlande organisationer.

Undervisning
Seminarier, föreläsningar och enskilt projektarbete. Projektarbetet handleds och kan kopplas till en arbetsplats eller väljas utifrån ditt eget intresse. Kursen ges VT 18 på kvällstid.

För mer information

http://www.socwork.gu.se

Visa mer

Kursplan

SW2242

Studievägledning

Tina Bergendahl
Kontaktformulär
031 - 786 5778
Sprängkullsgatan 25

Kursen ges vid

Institutionen för socialt arbete
Box 720
40530 Göteborg
Besöksadress: Sprängkullsgatan 25

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?