Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hemlöshet - aktörer, insatser och exkludering från bostadsmarknaden

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: SW2244

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Vad är hemlöshetens bakomliggande orsaker och dynamik? Vilka motiv och krafter driver på exkluderingsprocesser på bostadsmarknaden? Hur svarar aktuella sociala metoder mot bostadslösas behov? Detta är några av kursens centrala frågor. 
I ljuset av såväl lokal som internationell forskning diskuteras aktuella metoder på området, som till exempel Housing First. Kursen har ett uttalat fokus på kopplingen mellan teori och praktik och vi ser gärna yrkesverksamma sökande som arbetar med hemlöshetsfrågor på olika nivåer inom såväl offentlig som ideell verksamhet. Undervisningen är förlagd till två dagar per månad. Då varvas föreläsningar med arbetande litteraturseminarier, där kursens teorier och begrepp kopplas till konkreta fall och exempel från kursdeltagarnas egen yrkespraktik.

Har du en akademisk utbildning i socialt arbete eller näraliggande ämne, men saknar några poäng? I så fall kan vi undersöka om din reella kompetens gör dig behörig för kursen. Hänvisa i så fall till din reella kompetens i ansökan (dvs. bifoga intyg om din yrkeserfarenhet).

Visa mer

Kursplan

SW2244

Studievägledning

Tina Bergendahl
Kontaktformulär
031 - 786 5778
Sprängkullsgatan 25

Kursen ges vid

Institutionen för socialt arbete
Box 720
40530 Göteborg
Besöksadress: Sprängkullsgatan 25

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?