Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Missbruk och beroende - förändringsprocesser, psykosociala interventioner och samverkan

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: SW2633
HT 2018
50% Dag
Göteborg
Period: 3 september 2018 - 20 januari 2019
Kommentar: Förtur ges i första hand till studenter vid Masterprogram i missbruks- och beroendevetenskap och i andra hand till studenter vid Masterprogrammet i socialt arbete.
Öppnar 15 mars GU-17962

Om kursen

Kursen behandlar tre teman. Ett tema är forskning om livsvillkor, psykologiska och sociala förhållanden samt relationer till närstående för personer med missbruks- och beroende problem. Du får också kunskap om förändringsprocesser och villkor för förändring. Ett annat tema är psykosociala interventioner vid missbruk och beroende och dess teoretiska grund samt arbetsalliansen mellan den professionelle och patienten/klienten. Det tredje temat är organisation och samverkan samt makt och etik.

Kursplan

SW2633

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För att vara behörig till kursen krävs akademisk examen från en utbildning med inriktning mot vård och behandling (t.ex. psykolog-, socionom-, sjuksköterske- eller läkarexamen) om minst 180 hp, eller filosofie kandidatexamen, varav minst 60 hp är i psykologi eller socialt arbete eller motsvarande kunskaper samt genomförda fördjupningskurser på avancerad nivå omfattande minst 15 hp.

Urval: Högskolepoäng, max 225. Förtur ges i första hand till studerande antagna till Masterprogram i missbruks- och beroendevetenskap med inriktning mot psykologi respektive socialt arbete. Förtur ges i andra hand till studerande antagna till Masterprogrammet i socialt arbete.

Studievägledning

Tina Bergendahl
Kontaktformulär
031 - 786 5778
Sprängkullsgatan 25

Kursen ges vid

Institutionen för socialt arbete
Box 720
40530 Göteborg
Besöksadress: Sprängkullsgatan 25

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?