Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arkitekturdesign

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: TIA005

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Hur kan man åstadkomma synergier i en komplex värld av IT-system? Hur kan bättre arkitekturformer bidra till ökad affärsnytta?

I den här kursen fördjupar du din kunskap och förståelse för hur man hanterar olika former av integrationsfrågor som aktualiseras vid utveckling och realisering av samarbets- eller samordningsstrategier.

Du utvecklar färdighet i att bedöma grundläggande teoriers bidrag för arkitekturdesign. Du utvecklar din förmåga att avgränsa olika informationssystem och utforma förhållanden mellan dem samt applicera olika former av arkitekturprinciper för design av arkitektur. Du lär dig kritiskt granska och identifiera styrkor och svagheter hos centrala arkitekturella designteorier.

I kursen presenteras aktuellt forsknings- och utvecklingsarbete inom IT-management och arkitekturdesign samt principer, metoder och tekniker för att modellera, analysera, validera och utvärdera olika former av arkitekturer.

Kursplan

TIA005

Studievägledning

Ellen Fernell Foufa E-post: studievagledning@ait.gu.se Telefon: 031-786 5964

Kursen ges vid

Institutionen för tillämpad informationsteknologi
41296 Göteborg

Besöksadress: Forskningsgången 6

Sidansvarig: Webbsupport
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbsupport|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?