Handledarutbildning I. Handledning med inriktning mot studenter inom verksamhetsförlagd utbildning - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Handledarutbildning I. Handledning med inriktning mot studenter inom verksamhetsförlagd utbildning

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: VP9030
HT 2020
50% Dag
Göteborg
Period: 31 augusti 2020 - 8 november 2020
Stängd GU-10452
HT 2020
50% Dag
Göteborg
Period: 9 november 2020 - 17 januari 2021
Stängd GU-10453

Om kursen

Högskoleutbildningar inom hälso- och sjukvård innefattar både akademisk examen och yrkesexamen där ”högskolemässighet” är en fråga om såväl teori som praktik. Handledare i verksamhetsförlagd utbildning har en central roll i studentens utbildning genom att skapa förutsättningar för lärande och utgöra en förebild för studentens utveckling av professionell identitet. Studiemiljö och interpersonella relationer är av avgörande betydelse för lärandeprocessen liksom reflektivt förhållningssätt för integrering av teori och praktik. I kursen ingår att belysa och diskutera kriterier för och utveckling av vetenskapligt förhållningssätt i akademiska studier och där verksamhetsförlagd utbildning utgör grund för professions- och kompetensutveckling. Perspektiv och synsätt på kunskap och lärande belyses i relation till människa, samhälle och kultur liksom till olika professioners kunskapsområden. Utveckling av handledarkompetens i kommunikation, samverkan och pedagogiska strategier är viktiga delar i handledarutbildning likaså kunskap om bedömning, kriterier för bedömning samt handledarens bedömningsansvar.

Visa mer

Kursplan

VP9030

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Yrkesexamen inom något av hälsovetenskapens huvudområden. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska 3/Svenska B och Engelska 6/Engelska A.

Urval: 50 % av platserna tillsätts av sökande rangordnade efter antal högskolepoäng, max 225 hp. 50 % av platserna tillsätts av sökande rangordnade efter yrkeslivserfarenhetens längd. Yrkeslivserfarenheten måste styrkas med intyg från arbetsgivaren.

Studievägledning

Institution

Institutionen för vårdvetenskap och hälsa
Box 457
40530 Göteborg
Besöksadress: Arvid Wallgrens backe hus 1 O 2

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?