Engelska: Vetenskapligt skrivande på engelska - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Engelska: Vetenskapligt skrivande på engelska

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: EN2N01
VT 2021
50% Dag
Göteborg
Period: 18 januari 2021 - 24 mars 2021
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska
Öppnar 15 september GU-23054

Om kursen

Kursen riktar sig till studenter på avancerad nivå (Magister och Master), samt till doktorander. Kursdeltagarna ska helst befinna sig i skrivfasen av sin uppsats, men det går även att läsa kursen utanför uppsatsskrivandet. I kursen diskuteras frågor av relevans för akademiskt skrivande på engelska med särskilt fokus på uppsats- och avhandlingsskrivande (Magister, Master, PhD). Olika genrer (t.ex. titel, abstrakt, introduktion, diskussion) utforskas inom ett brett spektrum av discipliner med utgångspunkt i deltagarnas egna ämnesområden. Det innebär att även om kursen erbjuds vid Humanistiska fakulteten, kan deltagare från andra discipliner dra nytta av kursen. Kursen har ett praktiskt perspektiv, dvs. att kursdeltagarna arbetar med sina egna och andras texter  genom analyser och diskussioner. Dessutom erbjuder kursen goda möjligheter att träna på det innehåll som diskuteras. Observera att detta inte är en språkfärdighetskurs, men utgår ifrån att deltagarna redan har en god nivå i engelska språket.

För dig som inte uppfyller de formella förkunskapskraven erbjuder vi ett prov som visar om du har motsvarande kunskaper. Du får tillgång till detta prov genom kontakt med studievägledningen i ämnet: studievagledning.engelska@sprak.gu.se  Ta kontakt med studievägledningen i samband med att du ansöker till kursen.

För mer information

https://studentportal.gu.se/...

Visa mer

Kursplan

EN2N01

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Bachelor of Arts Degree or equivalent Written proficiency within the Intermediate Course or IELTS 7.5 no part under 6.5 or equivalent Entrance requirements valid from the academic year 2020/2021: Bachelor's Degree or equivalent Written proficiency within the Intermediate Course or IELTS 7.5 no part under 6.5 or equivalent För dig som inte uppfyller de formella förkunskapskraven erbjuder vi ett prov som visar om du har motsvarande kunskaper. Du får tillgång till detta prov genom kontakt med studievägledningen i ämnet: studievagledning.engelska@sprak.gu.se. Ta kontakt med studievägledningen i samband med att du ansöker till kursen.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

E-mail: study.guidance.english@sprak.gu.se, Phone: 031-786 1795

Institution

Institutionen för språk och litteraturer
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?