GIS: Introduktion till fjärranalys - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

GIS: Introduktion till fjärranalys

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: NGN235 | Hållbarhetsrelaterad
HT 2019
25% Distans
Period: 2 september 2019 - 19 januari 2020
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska

Om kursen

Dagliga satellitbilder, micro-satelliter, data från drönare, Google Earth och LiDAR är bara några av de  spännande datakällor som är tillgängliga till forskare och allmänheten. Fjärranalys är en viktig datakälla till Geografiska Information System (GIS), t ex för att upptäcka förändringar i marktäcke, att kartera skogen samt topografin med LiDAR data, och att få bilder och 3D data med drönare. Kursen ger en introduktion till 2D (t ex Sentinel-2 data) och 3D (t ex fotogrammetri med drönare, flygburen LiDAR) fjärranalysdatakällor för tillämpningar i terrester miljön, teorin bakom fjärranalys, information om tillgång till data, dataanalys övningar, samt tar upp framtidsutvecklingar i ämnet. Kursen passar som en introduktionskurs för dem som är nyfikna på aktuella fjärranalysdata och dess användning samt dem som ser fjärranalys som en viktig del av deras framtidsarbete.

För mer information

http://gvc.gu.se/utbildning

Visa mer

Kursplan

NGN235

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För tillträde till kursen krävs genomgången i Geografiska informationssystem I (NGN180) eller motsvarande.  Studerande med likvärdig utbildning kan efter prövning beredas tillträde till kursen.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

This course can be taken as an elective course and can be run either in English or Swedish.

Information about any active course or a course starting soon is found at www.gul.gu.se including the schedule & course literature.

Registration: Admitted students will receive an email with registration instructions approximately one week before the course starts. 

Further questions about the course, reregistration, programs: svl@gvc.gu.se

Kursen ges vid

Institutionen för geovetenskaper
Box 460
40530 Göteborg
Besöksadress: Guldhedsgatan 5a


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Kerstin Eiman
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Kerstin Eiman|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?