Neuropsykologi - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Neuropsykologi

Grundnivå | 30 hp | Kurskod: PX1161

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Kunskapen om hjärnans betydelse för tankar, känsloliv och beteende har under senare år växt sig allt starkare och har idag en naturlig plats inom psykologin, men också i samhällsdebatten.

Den här kursen ger dig en gedigen orientering i neuropsykologi, det kunskapsområde som beskriver sambanden mellan hjärna och beteende. Vi går igenom hur hjärnans utveckling och funktion påverkar möjligheten att tillgodogöra sig kunskap och hur våra olika tankeprocesser som minne, uppmärksamhet och språk är kopplade till hjärnans funktion.

Du lär dig också om vilken betydelse vår livsföring har för hjärnans funktion, samt hur skador, sjukdomar och psykiatriska tillstånd kan resultera i en nedsatt förmåga att förstå och agera i vardagen.

Kursen består av fyra delkurser. Efter en introduktion följer en genomgång av olika kognitiva funktionsområden och en översikt av kognitiva funktionsbegränsningar. Kursen avslutas sedan med en orientering i emotionell och social neuropsykologi.

Kursen kan specifikt passa dig som arbetar, eller vill arbeta, inom vård, omsorg eller pedagogik, exempelvis med personer som har funktionsnedsättningar relaterade till hjärnans funktion.  

För mer information

http://psy.gu.se/utbildning/...

Visa mer

Kursplan

PX1161

Studievägledning

Marie Lomberg, tel: 031 786 5544, e-post: marie.lomberg@psy.gu.se

Institution

Psykologiska institutionen
Box 500
40530 Göteborg
Besöksadress: Haraldsgatan 1

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?