Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kameran som verktyg för lärande

Grundnivå | 15 hp | Kurskod: FBF626

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Kameran som verktyg för lärande handlar om filmkunnighet och hur kameran kan bli ett verktyg för lärande. MIK (medie- och informationskunnighet) blir alltmer en demokratisk fråga och här får du praktiska och enkla verktyg att ta med in i en pedagogisk verksamhet. Kursen riktar sig till dig som är lärare eller pedagog och vill arbeta med kameran i din verksamhet, och till dig som är filmare eller fotograf och vill arbeta pedagogiskt med kameran. 

Kursen erbjuder metoder att arbeta med kameran som ett verktyg för lärande, som du anpassar till din egen kontext. Vi arbetar praktiskt med kameran och för även en vidare diskussion kring bild, lärande och etik.
Kursen är praktikbaserad och består av gruppseminarier och självständigt arbete som kontinuerligt presenteras och diskuteras. Mellan seminarieträffarna arbetar du med förelagda övningar, som innefattar att planera och genomföra workshops med kamera gentemot en grupp människor: t ex en skolklass, en grupp förskolebarn, en grupp seniorer på en mötesplats för äldre, en grupp ungdomar på en fritidsgård, en grupp barn i särskola, en grupp nyanlända barn eller barn i öppna workshops på bibliotek eller muséum. Antingen arbetar du redan i en pedagogisk kontext och kan använda övningarna direkt i din egen verksamhet eller så deltar du i kursledarnas externa projekt.
Vi närmar oss en arbetsmetod som liknar aktionsforskning: du formulerar dina egna frågeställningar, jämför observationer/samlar data som studentgruppen gemensamt reflekterar över. När kursen är slut har du arbetat fram nya metoder att använda kameran som ett verktyg som passar dig och ditt sammanhang.

För mer information

http://akademinvaland.gu.se/...

Visa mer

Kursplan

FBF626

Studievägledning

Kursen ges vid

Akademin Valand
Box 132
40530 Göteborg
Besöksadress: Vasagatan 50

Sidansvarig: Webbredaktion
Sidan uppdaterades: 2017-02-20 13:07

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Webbredaktion|Sidan uppdaterades: 2017-02-20
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?