Termodynamik - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Termodynamik

Grundnivå | 7.5 hp | Kurskod: FYP103 | Hållbarhetsrelaterad
VT 2020
50% Dag
Göteborg
Period: 20 januari 2020 - 22 mars 2020

Om kursen

Den här kursen behandlar grunderna i termodynamiken. Fasövergångar hos ett ämne beskrivs med termodynamik, t.ex. is - vatten - ånga, men begreppet är mycket generellt och används flitigt inom både fysik och kemi. Det ingår även hur man beskriver motorer, kylskåp, och värmeväxlare med termodynamik och hur teorin sätter en övre gräns för hur effektiv en motor kan vara. Några centrala begrepp är energi och entropi som är nödvändiga att förstå om man vill diskutera exempelvis energiförsörjning.

För mer information

http://www.fysik.gu.se/utbil...

Visa mer

Kursplan

FYP103

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Genomgångna kurser motsvarande termin 1 på Fysikprogrammet, eller att motsvarande kunskaper inhämtats på annat sätt.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Majken Lundqvist, majken.lundqvist@physics.gu.se, 031-786 9143

Kursen ges vid

Institutionen för fysik
41296 Göteborg

Besöksadress: Origovägen 6 B


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Kerstin Eiman
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Kerstin Eiman|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?