Familj och föräldraskap - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Familj och föräldraskap

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: SW2230

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Innehåll

Kursen fokuserar samspelet mellan familj och olika samhällsstrukturer. Utifrån aktuell forskning får du kunskap om teorier och metoder om familj, föräldraskap och nya samlevnadsformer. Särskild vikt läggs vid modern familjeteori om individuella respektive gemensamma livsprojekt i familj och samhälle utifrån generation, makt, kön och etnicitet. Kursen bidrar med ett internationellt perspektiv på olika välfärdsmodellers betydelse för föräldraskapets villkor och ger en ökad förståelse för betydelsen av välfärdsstatens stöd för föräldrars och barns positioner i samhället och i familjen. Utifrån ett sociologiskt perspektiv på familjers livsvillkor bidrar kursen också till att ge dig underlag för en kritisk reflektion över yrkesrollen i arbetet med föräldrar och barn.

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som arbetar med barn och familjer inom t.ex. socialtjänst, skola, hälso- och sjukvård, barn-och ungdomspsykiatrin eller på behandlingshem, och som vill ta in nya perspektiv för att kunna utvecklas i din yrkesroll.

Undervisning

Kursen ges på dagtid och varvar föreläsningar med litteraturseminarier. Ett individuellt projektarbete genomförs också under terminen.

Visa mer

Kursplan

SW2230

Studievägledning

Tina Bergendahl Olsson
Kontaktformulär
031 - 786 5778
Sprängkullsgatan 25

Institution

Institutionen för socialt arbete
Box 720
40530 Göteborg
Besöksadress: Sprängkullsgatan 25

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?