Kris, psykisk ohälsa och återhämtning - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kris, psykisk ohälsa och återhämtning

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: SW2296

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Innehåll

Kursen sätter kris, psykisk ohälsa och återhämtning i relation till dagsaktuella utmaningar i samhället. Vad betyder globalisering, ökade flyktingströmmar, större ekonomisk ojämlikhet, förändring av arbetsmarknad och trygghetssystem för den psykiska hälsan? Hur ser möjliga vägar till återhämtning och livsomställning ut och vilka stöd- och copingstrategier är relevanta? Hur kan professionella och ideella hjälpare hantera sina egna reaktioner inför svåra trauman och komplexa situationer? Detta är exempel på teman som, med avstamp i aktuell forskning, tas upp under kursen. Utifrån relevanta teoretiska modeller kan kursen bidra med ny kunskap som du i din yrkesutövning kan omvandla till praktiska redskap.

Målgrupp

Kursen vänder sig till professionella inom människovårdande organisationer och personer verksamma inom ideella organisationer, t.ex. socionomer, hälso- och sjukvårdspersonal, psykologer och psykoterapeuter.

Undervisning

Kursen ges på dagtid och varvar föreläsningar med seminarier. Kursupplägget bygger på dialog och interaktion, där utrymme ges för erfarenhetsutbyte och reflektion deltagarna emellan. 

 

För mer information

http://www.socwork.gu.se

Visa mer

Kursplan

SW2296

Studievägledning

Tina Bergendahl, studievagledning@socwork.gu.se

Institution

Institutionen för socialt arbete
Box 720
40530 Göteborg
Besöksadress: Sprängkullsgatan 25

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?