Arkeologisk kurs vid Svenska Institutet i Rom - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arkeologisk kurs vid Svenska Institutet i Rom

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: AN2076

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Kursen genomförs med platsstudier i Italien, delvis genom fysiskt krävande exkursioner. Kursen ger en fördjupad kunskap om områdets arkeologi och konst. Grekiska och för-romerska kulturyttringar i delar av Italien behandlas men framför allt ger kursen en fördjupad förståelse för och kunskap om den antika romerska kulturens visuella och materiella lämningar.

All undervisning är obligatorisk. Styrelsen för Svenska Institutet i Rom utlyser stipendier för deltagande i kursen. Kursen söks via www.antagning.se men stipendium måste  sökas via styrelsen för Svenska Institutet i Rom dit ansökan om stipendium ställs tillsammans med en personlig motivering. Observera att ansökan till denna kurs sker i två obligatoriska delar

Stipendium för deltagande i kursen söks hos styrelsen för Svenska Institutet i Rom på särskild blankett som finns att hämta på institutets hemsida: www.isvroma.it Ansökan skall innehålla en personlig motivering om varför man vill gå denna kurs samt en beskrivning av hur kursen passar in i den sökandes utbildning alt. yrkesverksamhet.

Ansökan om stipendium skickas som ett dokument med e-post till styrelsens kansli sir@medelhavsinstituten.se. Ansökan om stipendium sker i samband med ansökan till kursen,sista datum för stipendieansökan finns angivet i utlysningen.   Döp dokumentet enligt följande: (t.ex. A.Johansson-AKS-VT-20)

 

Visa mer

Kursplan

AN2076

Studievägledning

Anders Simonsen
Kontaktformulär
Renströmsgatan 6

Annika Pihl
Kontaktformulär
Renströmsgatan 6

Institution

Institutionen för historiska studier
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?