Fysioterapi - neurologisk rehabilitering vid stroke - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fysioterapi - neurologisk rehabilitering vid stroke

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: FYS022

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Kursen ger fördjupning i teori och evidensbaserad kunskap om rehabilitering efter stroke. Kursen behandlar nervsystemets plasticitet och dess implikation för rehabilitering. Intervention relaterat till sensomotoriska, kognitiva och emotionella nedsättningar liksom familjecentrerad rehabilitering och anhörigstöd. Bedömning och evidensbaserade interventioner utgår från ett uppgiftsorienterat synsätt där interaktionen mellan individ, miljö och aktitivitet fördjupas utifrån systemteoretiskt perspektiv. Kursens arbetsformer innefattar föreläsningar, studiegruppsarbete och seminarier samt individuella examinationer utfrån fallbeskrivningar. Kursen ges på kvartsfart under våren 2019 och hösten 2019. Kursens ges i samverkan med arbetsterapeutprogrammet.

För mer information

http://neurophys.gu.se/sekti...

Visa mer

Kursplan

FYS022

Studievägledning

Fakultet

Sektionen för hälsa och rehabilitering
Box 455
40530 Göteborg
Besöksadress: Arvid Wallgrens backe hus 1 O 2

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?