Interkulturella perspektiv 1 för förskollärare - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Interkulturella perspektiv 1 för förskollärare

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: LÖFA41 | Hållbarhetsfokuserad

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Om du är intresserad av frågor om kultur, rasism och maktrelationer i förskolan och förskoleklassen så är detta kursen för dig. I kursen lär du dig teorier och begrepp kring interkulturella perspektiv och arbetsformer i förskola och förskoleklass. Kursen behandlar både strukturella och socialpsykologiska aspekter av bland annat kön, klass och etnicitet i relation till barns lärande, identitetsskapande, livsvillkor och utveckling.

På kursen lär du dig att analysera och problematisera dimensioner av normalitet, integration, segregation och andrafiering i relation till förskolans och förskoleklassens verksamheter. Du får inblick i hur olika sociala kategoriseringar inverkar på varandra och hur de har effekter på social exkludering och inkludering inom utbildning och i samhället.

I kursen används olika former för undervisning såsom litteraturstudier, föreläsningar och obligatoriska seminarier. Stor vikt läggs vid studentaktiva arbetsformer där studenterna är drivande i att exempelvis förbereda och leda seminariediskussioner. Arbete med examinationsuppgiften sker fortlöpande under kursen där moment som handledning och granskningsseminarium skapar ett processuellt arbetssätt i syfte att stärka studenternas vetenskapliga progression.

Kursen är campusförlagd tisdag eftermiddagar.

Visa mer

Kursplan

LÖFA41

Studievägledning

Karin Wester, karin.wester@gu.se Tel: 031 - 786 2053. Besöksadress: Läroverksgatan 15

Institution

Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande
Box 300
40530 Göteborg
Besöksadress: Läroverksgatan 15


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?