Projektlabbet - Att vidareutveckla scenkonstnärliga projekt i kollektiv dialog - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Projektlabbet - Att vidareutveckla scenkonstnärliga projekt i kollektiv dialog

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: MVK975
VT 2020
25%
Göteborg
Period: 20 januari 2020 - 7 juni 2020
Stängd GU-23756

Om kursen

Är du en scenkonstnär som gärna vill processa och vidareutveckla ett eget konstnärligt projekt i dialog med andra? Saknar du en grupp kollegor att dryfta intressanta problem och utmaningar med? Vill du förfina din egen förmåga att ge och ta emot feedback under tillitsfulla kritiska former?

Kursen intresserar sig för konstnärssamtalet som format för att stödja och vidareutveckla kursdeltagarnas pågående projekt. Deltagarna tar med sig sina projekt och frågor till kursen, och lägger fram dessa för en kontinuerlig diskussion, i dialog med lärare och medstudenter. Som student får du möjligheter att vidareutveckla ett eget projekt samt att aktivt arbeta med feedback, med hjälp av en laboratorieinriktad arbetsform i grupp. Undervisningen bedrivs i form av workshops, labb och samtal samt genom en skrivuppgift.

Kursen är på avancerad nivå och öppen för scenkonstnärer inom exempelvis teater, dans, musik, performance och musikdramatik.

Vårterminen 2020 går kursen följande datum:

9 mars, 16 mars, 23 mars, 30 mars, 4 maj, 11 maj klockan 17-21 på Högskolan för scen och musik, Fågelsången 1, 412 56 Göteborg
 

Visa mer

Kursplan

MVK975

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Konstnärlig kandidatexamen eller motsvarande inom området, samt dokumenterade professionella erfarenheter av att bedriva konstnärligt arbete inom scenkonst. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska 3/Svenska B och Engelska 6/Engelska B.

Urval: Urvalet grundas på dokumenterad konstnärlig färdighet (CV) och ett personligt brev om varför du vill gå kursen som ska bifogas ansökan. De sökande rangordnas utifrån lärarens samlade bedömning av färdighetsnivån. Ansökan anses ej komplett utan ovan nämnda dokumentation.

Studievägledning

För ytterligare information om kursen innehåll kontakta Cecilia Lagerström, cecilia.lagerstrom@hsm.gu.se. Frågor om antagning och administrativa frågor besvaras på frikurs@hsm.gu.se eller av Utbildningsexpeditionen på tel. 031-786 40 20 (mån,tis och tor 10.00-12.30)

Fakultet

Högskolan för scen och musik
Box 210
40530 Göteborg
Besöksadress: Fågelsången 1

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2018-06-15 12:12

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?