Arkeologisk kurs vid Svenska Institutet i Rom - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Arkeologisk kurs vid Svenska Institutet i Rom

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: AN2076
VT 2020
100% Dag
Göteborg
Period: 26 mars 2020 - 7 juni 2020
Stängd GU-22051

Om kursen

Denna kurs ger fördjupade kunskaper om antik romersk kultur men också om etruskisk kultur och den grekiska kolonisationen i södra Italien. En stor del av kursen upptas av fysiskt krävande exkursioner. All undervisning är obligatorisk. Styrelsen för Svenska Institutet i Rom utlyser stipendier för deltagande i kursen. Kursen söks via www.antagning.se men måste även sökas via styrelsen för Svenska Institutet i Rom dit ansökan om stipendium ställs tillsammans med en personlig motivering.Observera att ansökan sker i två obligatoriska delar:

Kursen söks via www.antagning.se senast den 15 oktober 2019.
Stipendium för deltagande i kursen söks hos styrelsen för Svenska Institutet i

Rom på särskild blankett som finns att hämta på institutets hemsida: www.isvroma.it Ansökan skall innehålla en personlig motivering om varför man vill gå denna kurs samt en beskrivning av hur kursen passar in i den sökandes utbildning.

Ansökan om stipendium skickas som ett dokument med e-post till styrelsens kansli sir@medelhavsinstituten.se senast den 15 oktober 2019. Döp dokumentet enligt följande: (t.ex. A.Johansson-AKS-VT-20)

Visa mer

Kursplan

AN2076

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För tillträde till kursen krävs kandidatexamen (180 hp) i humaniora, med minst 60 hp i ämnet Antikens kultur och samhällsliv.

Urval: Antagna utses av styrelsen för Svenska institutet i Rom enligt särskilda stipendiebestämmelser. Antagna studenter beviljas stipendium. Kontakta institutionen för närmare information.

Studievägledning

Anders Simonsen
Kontaktformulär
Renströmsgatan 6

Annika Pihl
Kontaktformulär
031 - 786 5526
Renströmsgatan 6

Institution

Institutionen för historiska studier
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?