Konstnärlig gestaltning av det offentliga rummet - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konstnärlig gestaltning av det offentliga rummet

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: FKAKG1

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

En praktisk och teoretisk kurs som behandlar konstnärlig gestaltning i den offentliga miljön. Kursen reser konkreta frågeställningar kring vad offentlig konstnärlig gestaltning kan innebära, både ur ett praktiskt och ett estetiskt perspektiv. Kursen inkluderar aspekter på exempelvis: brukaren, rummet, hållbarhet, säkerhet, ekonomi, etik och rättigheter.

Kursens tema är konstens roll i det offentliga rummet utifrån kommunikation och social kontext. Studierna baseras på att studenten utvecklar och presenterar egna förslag till konstnärlig gestaltning i ett givet offentligt rum.

I kursen ingår konstnärlig nutidsorientering och praktiska övningar. Undervisningen sker i form av föreläsningar, seminarier och studiebesök på temat offentliga rum.

För mer information

https://hdk.gu.se/utbildning...

Visa mer

Kursplan

FKAKG1

Studievägledning

Institution

HDK-Valand - Högskolan för konst och design
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6-8

Telefon: 031-786 10 00

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?