Hållbar förvaltning av kulturlandskap - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Hållbar förvaltning av kulturlandskap

Avancerad nivå | 15 hp | Kurskod: KUA500 | Hållbarhetsfokuserad
VT 2021
50% Dag
Göteborg
Period: 18 januari 2021 - 6 juni 2021
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska
Öppnar 15 september GU-24351

Om kursen

Kursens syfte är att ge djupare insikter och färdigheter i landskapsvård i ett brett kulturvårdande perspektiv, kopplade till strategier för regional och lokal utveckling inom ramen för landskapsplanering. Kursen behandlar hur resursinventering och landskapsdokumentation ska kunna användas inom landskapsvård och planering av infrastrukturutveckling och användning av kultur- och naturresurser. Studenten får också fördjupa sina kunskaper inom tolkning och dokumentation av miljöer med datorstödda metoder.

Kursen riktar också ett särskilt fokus mot det arbete som pågår inom ramen för Europeiska landskapskonventionen och framväxten av landskapsobservatorier.

Undervisningen sker genom föreläsningar, praktiska övningar och fältarbete.

Kursplan

KUA500

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För tillträde till kursen krävs att den studerande har grundläggande behörighet för att antas till studier på avancerad nivå i kulturvård eller i angränsande ämne av relevans för kulturlandskapsstudier.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

+46 31-786 4701, svl@conservation.gu.se

Institution

Institutionen för kulturvård
Box 130
40530 Göteborg
Besöksadress: Guldhedsgatan 5a


Kurs som är hållbarhetsfokuserad där minst ett av kursens lärandemål tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetsmärkning. Detta innehåll ska också, i enlighet med kriterierna, utgöra kursens huvudsakliga fokus

Kurs som är hållbarhetsrelaterad där minst ett av lärandemålen tydligt visar att kursens innehåll uppfyller minst ett av de aktuella kriterierna för hållbarhetmärkning

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?