Metallgestaltning, introduktionskurs - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Metallgestaltning, introduktionskurs

Grundnivå | 30 hp | Kurskod: SBMG1
HT 2020
100% Dag
Bengtsfors
Period: 31 augusti 2020 - 17 januari 2021
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska
Stängd GU-15002

Om kursen

Detta kurspaket riktar sig till dig som vill ha en introduktion till konstnärliga studier i metallgestaltning. Under en termin får du möjlighet att undersöka olika tekniker i metall genom uppgifter och teman som tar sin utgångspunkt i begreppen material, kropp och rum. Du får stöd i att utveckla arbetsmetoder och reflektera kring ditt arbete, och även i att både skriftligt och muntligt kommunicera dina val av metoder. Visuell gestaltning och kommunikation, liksom teori och historia, ingår också i kursen. Undervisning sker i form av föreläsningar och övningar med handledning, workshops och genomgångar.

Utbildningen är förlagd till en internationell och unik studiemiljö: HDK-Valand vid Steneby i Dals Långed. Bland de fullt utrustade verkstäderna finns bland annat den 1200 kvadratmeter stora smedjan och metallverkstaden, som är en av de största utbildningsverkstäderna i världen. Antagning görs i mån av plats i våra verkstäder. Undervisningsspråket är engelska. Om du är svenskspråkig kan du utföra vissa moment på svenska. Ansökan görs på engelska eller svenska.

Under vårterminen finns en fortsättningskurs som söks separat.

För mer information

https://hdk.gu.se/

Visa mer

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: Grundläggande behörighet

Urval: Urvalet baseras på arbetsprov. Information och anvisningar för arbetsprovet finns på http://hdk-valand.gu.se/utbildning/fristaende-kurser.

Studievägledning

Ann-Sofie Julin, ann-sofie.julin@hdk.gu.se, 031-786 5139

Institution

HDK-Valand - Högskolan för konst och design
Box 131
40530 Göteborg
Besöksadress: Kristinelundsgatan 6-8

Telefon: 031-786 10 00

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?