Klinisk hälsopsykologi tillämpning - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Klinisk hälsopsykologi tillämpning

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: PX2202

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Kursen i Klinisk hälsopsykologi tillämpning (px2202) vänder sig till dig som har en psykologexamen. Kursens övergripande pedagogiska syfte är att öka kunskapen om hälsopsykologiska teorier och kliniska tillämpningar. Kursen problematiserar kring olika uttryck av hälsa och ohälsa. Kursen skall bidra till ökad kunskap vid utvärdering av evidens bakom kliniska hälsopsykologiska studier. I kursen ingår ett individuellt skriftligt arbete i form av en litteraturöversikt av ett väl avgränsat hälsopsykologiskt tillämpningsområde. Kursen omfattar 7,5 högskolepoäng och ges på kvartsfart dagtid. Kursen är delvis nätbaserad då kursen vänder sig till kliniskt verksamma psykologer som till viss del själva önskar disponera sin studietid. Kursen innehåller två fysiska träffar. Resterande läraktiviter sker via den digitala lärplattformen CANVAS.

Ackrediterad som specialistkurs hos Psykologförbundet.

För mer information

https://psy.gu.se/utbildning...

Visa mer

Kursplan

PX2202

Studievägledning

Chrissie Evling, tel 031-7861670. E-post: chrissie.evling@psy.gu.se

Institution

Psykologiska institutionen
Box 500
40530 Göteborg
Besöksadress: Haraldsgatan 1

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?