Europeiska gränsland - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Europeiska gränsland

Avancerad nivå | 10 hp | Kurskod: EU2114
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Period: 12 oktober 2020 - 22 november 2020
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska

Om kursen

Den här kursen erbjuder ett långt historiskt perspektiv på tillkomsten av Europa, som en intellektuell konstruktion, såväl som ett geografiskt och kulturellt rum. Kursen problematiserar områden, folk, marknader, och gränser, såväl som kunskapscirkulerande praktiker. Kursen har ett tvärvetenskapligt perspektiv och undersöker ett antal gränsomårdens historia – det vill säga, områden som karaktäriseras av snabba förändringar och fluiditet, och som definieras av konflikter och förhandlingar om samhällets regler och normer, och som är belägna mellan juridiska och kulturella regimer. Ett fokus på nyckelgränsområden i Europa – så som Atlanten, Medelhavet, Balkan, eller de tyska Elbeträsken – erbjuder studenten verktyg för att analysera hur människor, varor och idéer rörde sig och formade den europeiska integrations- och gränsdragningsprocessen. En fördjupad förståelse av gränsland och deras kvarlevande betydelse kommer också att förtydliga komplexiteten i interaktioner mellan centrum och periferi, såväl som mellan det lokala och det kontinentala genom Europas historia.

För mer information

https://pol.gu.se/english/ed...

Visa mer

Kursplan

EU2114

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För tillträde till kursen krävs en kandidatexamen (180hp) med minst 90hp i på varandra byggande kurser inom en och samma samhällsvetenskapliga disciplin, humanistiska disciplin eller motsvarande. Studenter vid juristprogrammet är också behöriga efter tre års studier (180 hp, motsvarande en kandidatexamen). Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Student counsellor, +46 31 786 1189, studentcounselling@pol.gu.se

Institution

Statsvetenskapliga institutionen
Box 711
40530 Göteborg
Besöksadress: Sprängkullsgatan 19

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?