Fysisk träning - från molekyl till klinik, med speciell referens till fysioterapi - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Fysisk träning - från molekyl till klinik, med speciell referens till fysioterapi

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: FYS050

Kursen ges inte som fristående kurs detta läsår, men kan ingå i program/kurspaket. För information kontakta institutionen.

Om kursen

Kursens mål är att studenten skall erhålla speciell fördjupning inom arbets- och muskelfysiologi med speciell referens till systemiska, cellulära och molekylära och  genetiska mekanismer bakom ökad muskelstyrka, muskeltillväxt och aerob kapacitet. Vidare ökad förmåga att kunna förskriva och progrediera av optimal fysisk träning med speciell referens till konditions- och styrketräning för patienter med traumatiska skador,  medfödda och förvärvade sjukdomar. Kursen innefattar 7, 5 hp där 9-10 dagar är bundna till universitetet  och innehåller, teoretiska lektioner, laborationer soch seminarier. Resterande tid innefattar självstudier och grupparbeten som utförs på hemorten.

Kursplan

FYS050

Studievägledning

Institution

Institutionen för neurovetenskap och fysiologi
Box 430
40530 Göteborg
Besöksadress: Medicinaregatan 11-13

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?