Akademiskt skrivande - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Akademiskt skrivande

Avancerad nivå | 7.5 hp | Kurskod: SPL230
VT 2020
50% Dag
Göteborg
Period: 20 januari 2020 - 25 mars 2020
UNDERVISNINGSSPRÅK: Engelska
Stängd GU-25750

Om kursen

Kursen ger en introduktion till vetenskaplig prosa - retorik, stilistik, formalia, praxis mm och syftar till att ge kunskap och medvetenhet om olika typer av akademiskt språk inom olika ämnestraditioner. Språkliga och formella drag som kan anses typiska för respektive vetenskapsområde (litteratur- respektive språkvetenskap) analyseras, och olika traditioner av akademiskt skrivande i olika språkområden diskuteras. Deltagarnas egen ämnestillhörighet utgör en utgångspunkt för kursen, som ger tillfälle att skriva och diskutera egna texter.

För mer information

https://studentportal.gu.se/...

Visa mer

Kursplan

SPL230

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För tillträde till kursen krävs en svensk eller utländsk kandidatexamen (alternativt 180 högskolepoäng inklusive ett självständigt arbete om 15 högskolepoäng på fördjupningsnivå). Därutöver krävs Engelska 6 samt 60 högskolepoäng i engelska, franska, spanska eller tyska, alternativt 90 högskolepoäng i arabiska eller ryska, alternativt 120 högskolepoäng i japanska eller kinesiska, eller motsvarande reell kompetens som prövas av institutionen. För studenter med afrikanska språk som huvudområde ställs inga krav på förkunskaper i ämnet.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

E-post: studievagledning.splkurser@sprak.gu.se

Institution

Institutionen för språk och litteraturer
Box 200
40530 Göteborg
Besöksadress: Renströmsgatan 6

Sidansvarig: Pontus Sundén
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Pontus Sundén|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?