Funktionshinder - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Funktionshinder

Grundnivå | 10 hp | Kurskod: SQ4245
HT 2020
100% Dag
Göteborg
Period: 14 oktober 2020 - 26 november 2020

Om kursen

Kursen belyser funktionsnedsättning utifrån teman så som livsvillkor ur ett livsloppsperspektiv , samhällets insatser, de metoder som används i socialt arbete och aktuell forskning inom området, samt betydelsen av klass, kön och etnicitet. Dessutom behandlas våld i nära relationer, samt professionellt förhållningssätt och yrkesrollen i ett myndighetsutövande perspektiv. 

I kursen arbetar du som student med att läsa aktuell kurslitteratur och annat material som ingår i kursen. Du deltar vid föreläsningar, seminarier och studiebesök. Du kommer också att genomföra en övning i form av en LSS-utredning i grupp. Du arbetar alltså både individuellt med examinationsuppgifter och i grupp med LSS-utredningsövningen. 

Kursen bygger på blended learning, som innebär att det är olika former av undervisning som går in i varandra. Det innebär att efter några föreläsningar kommer olika seminarier ske där litteratur samt föreläsningsinnehåll diskuteras och reflekteras kring tillsammans med lärare. I kursen ingår också  olika övningar som belyser praktiskt arbete, samt ett seminarium tillsammans med DHR (Delaktighet, Handlingskraft, Rörelsefrihet).  

För mer information

http://socwork.gu.se/utbildn...

Visa mer

Kursplan

SQ4245

Behörighet och urval

Förkunskapskrav: För att vara behörig till kursen krävs att den studerande genomgått termin 1 och termin 2 samt kursen Det sociala arbetets teorier, metoder och etik, SQ4131, enligt utbildningsplan för socionomprogrammet vid Göteborgs universitet, med godkänt resultat eller har motsvarande kunskaper genom andra utbildningar samt yrkeserfarenhet. Från VT19 gäller följande krav: Godkänt resultat från kurser SQ4111 Socialt arbete, 30 hp, SQ4122 Juridik för det sociala arbetet, 15 hp och SQ4131 Det sociala arbetets teorier, metoder och etik, 15 hp, enligt utbildningsplan för socionomprogrammet vid Göteborgs Universitet eller har motsvarande kunskaper genom godkända studier om minst 60 hp inom närliggande område samt relevant yrkeserfarenhet.

Urval: Högskolepoäng, max 225 hp

Studievägledning

Tina Bergendahl: studievagledning@socwork.gu.se

Institution

Institutionen för socialt arbete
Box 720
40530 Göteborg
Besöksadress: Sprängkullsgatan 25

Sidansvarig: Jörgen Ölund
Sidan uppdaterades: 2020-02-18 14:41

Tipsa en vän
Sidan i utskriftsvänlig version

Sidansvarig: Jörgen Ölund|Sidan uppdaterades: 2019-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://utbildning.gu.se/kurser/kurs_information/?feedbackForm=true&returnAddress=http%3A%2F%2Futbildning.gu.se%2Fkurser%2Fkurs_information%2F%3FsiteMap%3Dtrue%26print%3Dtrue%26courseid%3DSQ4245&recipientName=Pontus+Sund%E9n&encodedEmail=cG9udHVzLnN1bmRlbkBndS5zZQ&courseid=SQ4245
Utskriftsdatum: 2020-08-15